Boekhouding

Voor u als ondernemer is het belangrijk om inzicht te hebben in de financiële situatie van uw bedrijf. Hoe gaat het met de omzet, hoe hoog is de inkoopwaarde van de omzet en moet er eventueel bijgestuurd worden om het bedrijf financieel gezond te houden? Een belangrijke reden om uw financiële administratie up-to-date te houden.

Bovendien is in Nederland ieder bedrijf wettelijk verplicht om een boekhouding bij te houden. Dit betekent dat u alle financiële transacties van uw onderneming inzichtelijk moet hebben, dus alle verkoopfacturen, inkoopfacturen en overige kosten (zoals bijvoorbeeld de huur van het pand, benzinebonnen en de lunch- en kantoorkosten). De Belastingdienst controleert elk jaar de boekhouding van verschillende bedrijven of deze op orde is. Als dat niet het geval is, krijgt u een boete en legt de Belastingdienst u een (vaak nadelige) aanslag op, gebaseerd op een inschatting van uw inkomen.

Wij kunnen de boekhouding geheel voor u verzorgen, vanaf het inrichten van de boekhouding tot en het opstellen of controleren van het jaarverslag. Om kosten te besparen kunt u ook zelf een deel in eigen hand houden, zoals het boeken van de inkoop- en verkoopfacturen en alle overige bonnen. Omdat wij volledig in de cloud werken, gaat dit heel eenvoudig en snel. Facturen en bonnetjes scant u in met uw smartphone en het inlezen van bankafschriften is een fluitje van een cent omdat het online boekhoudprogramma direct een koppeling maakt met uw bankrekening. Natuurlijk controleren wij nog wel of het helemaal goed is gegaan.

Als u in de cloud werkt heeft u overal waar u een internetverbinding heeft inzicht in uw administratie. Bovendien kunnen we real-time met u meekijken als u daar behoefte aan heeft.

Samen met u kijken we graag wat voor u de beste en meest efficiënte manier van werken is.